0

Duinen en zeeEgmond aan Zee heeft een prachtige omgeving die u perfect te voet kunt ontdekken, maar ook per fiets. Zo kunt u wandelen en fietsen door de prachtige natuur, genieten van het indrukwekkende uitzicht over de duinen en terug in de tijd langs historische bezienswaardigheden. Eerder schreven wij al over de mooiste wandelroutes, en in deze editie zetten wij de leukste fietsroutes in het zonnetje.

Rondom Alkmaar route

Deze route van 21 of 28 kilometer brengt u langs de mooiste plekken rondom Alkmaar, zoals het Heilooërbos. Daar staat de Snoepjesboom; een eeuwenoude boom die zijn naam dankt aan de vele gaatjes en kiertjes waar naar verluid snoep uit zou vallen. Daarnaast komt u langs de pittoreske Langedijker Tuinderdorpjes en het bedevaartsoort Onze Lieve Vrouw ter Nood. Deze plek is een Rijksmonument en zeer bijzonder om eens te bezoeken.

Fietsen langs de sporen van WO II

In de dorpen Bergen, Egmond aan Zee en Schoorl vindt u nog sporen van de Tweede Wereldoorlog. Deze fietsroute van 40 kilometer leidt u door prachtige weide- en duingebieden, waar diverse bunkers en mijnvelden waren gevestigd tijdens de oorlog. Daarnaast fietst u naar een deel van Atlantikwall, waar in Bergen een militair vliegveld gevestigd was. Ook brengt u een bezoek aan militair kamp Schoorl. Op deze twee plaatsen worden diverse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog verteld.

Bollenroute: langs bollen en duinen

Deze fietsroute van 20 of 40 kilometer start in Egmond aan Zee of Castricum en leidt u langs de prachtige bollenvelden. De beste periode om deze route te fietsen is in april en mei, omdat de bollenvelden dan in bloei staan. Deze route is echter alle jaargetijden te fietsen, aangezien deze u meeneemt door het immer prachtige duingebied tussen Castricum en Egmond aan Zee.

Deze drie routes zijn slechts een greep uit het aanbod. Bij de receptie zijn deze, en andere fietsroutes gratis beschikbaar. Wilt u meer informatie over deze of andere routes? Wij staan altijd voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw vakantie naar Egmond aan Zee onvergetelijk wordt. Veel fietsplezier!

Paarden