0

Egmond aan Zee heeft enorm veel te bieden aan toeristen én inwoners. Naast de prachtige natuur en de ligging aan zee, wordt er ook altijd veel georganiseerd in deze badplaats. Van festivals tot wandel- en fietstochten en van visserijdagen tot paardenwedstrijde
n: er is voor ieder wat wils. Er worden ook veel markten georganiseerd. Elke week is er een weekmarkt en in de zomer kunt u iedere week naar de gezellige braderie. In augustus wordt er een Roots Market georganiseerd met allerlei natuurlijke producten en de zomer wordt afgesloten met een nazomermarkt.

Braderie

De zomerbraderie van Egmond aan Zee is begonnen op 1 juni en duurt tot en met 24 augustus. Elke woensdag binnen deze periode kunt u gezellig een kijkje komen nemen op de braderie. Er wordt van alles verkocht op deze markt: van sieraden, schoenen en kleding tot gadgets en hebbedingetjes. Maar ook lekkere dingen zoals snoep, kaas, worst, fruit en stroopwafels zijn er te vinden. Het is er extra gezellig door de muziek in de stad. De braderie zelf duurt elke week van 17.00 tot 21.00 uur, maar de gezelligheid gaat nog door tot in de late uurtjes.

Weekmarkt

Voor de reguliere weekmarkt moet u op het Burgemeester Eymaplein zijn. Hier kunt u iedere donderdagochtend terecht voor uw wekelijkse boodschappen zoals groenten, vis, vlees, kaas en bloemen. Deze markt duurt van 09.00 tot 14.00 uur.

Roots Market

Op 14 Augustus kunt u een bezoekje brengen aan de Roots Market op de boulevard van Egmond aan Zee. Hier koopt u allerlei natuurlijke artikelen zoals biologische producten voor in de keuken, verzorgingsproducten zonder chemicaliën en handgemaakte creaties voor in en om het huis. Ook worden er tijdens deze markt veel kinderactiviteiten georganiseerd en kunt u genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

Nazomermarkt

Op 28 augustus wordt de zomer afgesloten met een leuke nazomermarkt. Deze markt vindt plaats bij de Prins Hendrik Stichting aan de Voorstraat, van 11.00 tot 17.00 uur. De Vrienden van Sighet organiseren deze nazomermarkt ieder jaar. Op deze markt kunt u onder andere kleding en hobby- en woonartikelen vinden. Ook is er voor de kinderen een hoop te doen.

Wilt u lekker rondneuzen op één van deze markten in Egmond aan Zee? In ons hotel komt u weer helemaal tot rust na een drukke marktdag. Lekker uitwaaien op het strand, en genieten van een afzakkertje op het balkon met zeezicht. Bekijk hier onze kamers.