0

Het is voorjaar en dit betekent dat de bollenvelden weer vol in bloei staan. Dit levert vele prachtige plaatjes op, waar u op uw gemak langs kunt fietsen. Door heel Nederland zijn de bollenroutes te bewonderen, zo ook in Egmond aan Zee.
bollenveld1

Wanneer staan de bollen in bloei?

April en mei zijn de maanden waarin de tulpen, hyacinten, krokussen en narcissen volop in bloei staan. Dit zorgt voor schilderachtige landschappen en een heerlijke lentegeur.
Bollenroutes worden dan ook massaal bezocht in de lentetijd. Waar veel liefhebbers hiervoor de fiets kiezen, is het ook mogelijk om te voet of per auto de bollenroutes te verkennen.

De bollenroute in Egmond aan Zee

De Egmondse bollenroute is een fietsroute die u van Egmond aan Zee naar Alkmaar leidt. U fietst niet alleen langs de adembenemende bollenvelden, maar ook door het prachtige duingebied tussen Egmond aan Zee en Castricum. Vervolgens komt u uit in de gezellige stad Alkmaar, met al haar kleine straatjes en leuke winkeltjes. Hierdoor is de bollenroute niet alleen fantastisch tijdens het voorjaar, maar ook tijdens andere jaargetijden.

De bollenroute begint bij de Voorstraat in Egmond aan Zee en is in totaal 40 kilometer lang. U kunt er voor kiezen om de fietstocht op te splitsen in twee routes van 20 kilometer en deze op uw gemak uit te rijden.

Meer informatie over de bollenroute

Wilt u meer informatie over deze of andere routes? Wij staan altijd voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw vakantie naar Egmond aan Zee onvergetelijk wordt. Bij onze receptie zijn alle fietsroutes gratis beschikbaar. Als u geen eigen fiets heeft meegenomen is dit geen probleem: bij Hotel De Vassy kunt een hotelfiets lenen. Veel fietsplezier!

bollenveld2