Tips in de regio: Alkmaar Posted november 9, 2015

0

zonsondergangAlkmaar is een prachtstad op slechts op 15 kilometer van Egmond aan Zee en is dus eenvoudig en snel te bereiken met de auto of fiets. Het bezoeken van deze stad is echt de moeite waard en we geven u dan ook drie tips van activiteiten die u hier kunt ondernemen.

1.      Kaasmarkt & kaasmuseum

Alkmaar is dé kaasstad van Nederland. De Alkmaarse kaasmarkt is dan ook één van de meest bekende en bijzondere activiteiten in Nederland. Elke vrijdagochtend van april tot en met september plaats van 10:00 tot 12:30 vindt u de Kaasmarkt op het Waagplein.
Mocht u meer willen leren over kaas dan kunt u terecht bij het Hollands Kaasmuseum, eveneens gelegen aan het Waagplein. Het Kaasmuseum toont het proces van kaas maken, de kaashandel en het leven op het platteland door de eeuwen heen. Speciaal voor kinderen is er een speurtocht uitgezet door het museum, zodat ze zich geen moment hoeven te vervelen.

2.      Winkelen

Alkmaar is uitgeroepen tot tweede winkelstad van Nederland, dus voor de echte shopliefhebber is het hier dus goed vertoeven. In de gezellige, kleine straatjes van de binnenstad kunt u heerlijk rondneuzen bij de grote winkelketens, maar ook in de kleine aparte boetiekjes. Zo is er voor ieder wat wils. De straten die u tijdens het winkelen absoluut niet mag missen zijn het Waagplein, De Hekelstraat, het Fnidsen, de Mient en de Appelsteeg. De winkels hebben ruime openingstijden: naast de reguliere openingstijden zijn de winkels elke donderdag geopend tot 21:00 en elke zondag van 12:00 tot 17:00.

3.      Stadswandeling langs de monumenten

Alkmaar heeft pittoreske kleine straatjes en duizenden monumenten. Heerlijk om hier lekker te verdwalen tijdens de wandelroute langs de mooiste monumenten. Deze wandelroute duurt ongeveer anderhalf uur en kunt u ophalen op het VVV-kantoor. Indien u deze gezellige stad met uw kinderen bezoekt, kunnen zij ook hun hart ophalen. Door de gehele stad is er een leuke en leerzame speurtocht voor kinderen uitgezet zodat zij zich prima kunnen vermaken.